TOP 5: jaká auta jsem si letos zamiloval?

TOP 5: jaká auta jsem si letos zamiloval?

Rok 2020 byl bezpochyby jinej, než ostatní roky, co moje generace zažila. I přes všechna omezení se z hlediska aut ale povedlo hodně skvělých věcí pro Garáž a já mohl vyzkoušet hromadu aut. Která z nich mě bavila nejvíc jsem sepsal v tomhle krátkým poohlédnutí.

1.) McLaren 720S (4.0L, V8 bi-turbo - 720 koní)

Jedním slovem dokonalost. Když se člověk dostane k řízení takovýho auta, je to víc, než si kdy představoval. Tohle už je spíš na pilotní průkaz, než na "Bčko". 720 koní Vás pošle do sedaček a nedá se ani nadechnout, jaký je to přetížení. Že by turba kazila zvuk se v tomhle případně vylučuje, poprvé jsem měl pocit, že je to spíš letadlo, než auto.

2.) BMW X5M competition (4.4L, V8 bi-turbo - 625 koní)

Volá mi Honza a říká. "Víš, jak jsem říkal, že půjčíme něco od Baworáku? Tak místo trojky v dieselu máme...ale sedni si."

Nevěděl jsem, co mě čeká. Nikdy jsem takhle nadupaný velký SUV neřídil. To auto je obří, nasraný a nádherný, absurdní a zbytečný, ale boží. Motor je úžasnej a není pochyb, že patří ke špičce. Bezpečnostními systémy je X5M prošpikovaný skrz na skrz.

3.) Porsche GT3 (4.0L, plochý 6ti válec boxer - 500 koní) 

Když si kamarád Dan pořídil tohle, hned první den jsme ho nafotili a jeli se projet. Když zastavil a řekl "tak si to pojď zkusit, to musíš zažít" říkal jsem si, že má opravdu velkou důvěru. Přece jen tohle už je auto za několik milionů. Nicméně, žádná videohra se nekoná, je to totiž verze s manuálem. Točí se do 9tisíc otáček a ten motor je prostě pila. Zní jako motorka, nedá se to ani popsat, tohle auto je naprosto neskutečný a řadim ho k nejdokonalejším strojům vůbec.

4.) Subaru Impreza WRX STI GC8 JDM (2.0L, plochý 4 válec boxer - 280 koní)

Ano, moje srdce bude vždycky nejvíc nakloněný Subaru. Tohle byla moje druhá Impreza a s klidem na duši můžu říct, že jsem nikdy neřídil auto, které by tam moc vzbuzovalo pocit šílenství, rychlosti a agrese. Roztočit tenhle dvoulitr na maximum trvá opravdu jen pár sekund. Tohle auto nic neodpustí, v tomhle autě se člověk cítí, že žije. Moc jsem jí miloval a zase si nějakou koupím!

5.) Alfa Romeo Giulia Q4 Veloce (2.0L turbo - 280 koní)

Jak se říká, to nejlepší na konec. Tohle auto se nedalo přestat fotit, proto lokalit a setů fotek mám opravdu hodně. A taky se v něm nedalo přestat jezdit. Alfa má prostě duši, je to přece auto z Itálie. Má emoce, které jsou vidět na první pohled a já se zamiloval. Vůbec mi nevadilo, že nemám vrcholnou verzi, naopak, 4kolka a výkon 280 koní byl naprosto dostačující a narovinu říkám, že je to jedno z mála nových aut, které bych si chtěl koupit. Alfu miluju a jednou chci mít svou v garáži.

Vám, co jste mě letos podporovali, sledovali věci, které dělám moc děkuju, věřím, že 2021 bude zase o něco zajímavější a já to budu opět moct dokumentovat skrz foťák, MJ.