2023: Jaká auta jsem si letos zamiloval? + spolupráce s Hrubisem

2023: Jaká auta jsem si letos zamiloval? + spolupráce s Hrubisem

Je už trochu pravidlem, že mi skrz každý rok projdou rukama zajímavá auta, ať už novinářská, nebo mých kamarádů a známých. Letos jsem si připravil znovu pár těch, která mě zaujala nejvíc a část z nich i díky Ondrovi Hrubešovi aka Hrubisovi, kterému tímto posílám velké díky! Tenhle rok byl zase o něco rozmanitější, pojďme se na to podívat.

1.) Jaguar XJ6 (1991) - 3.2 R6 - manuál (200 Hp)

Tohle krásné auto mám tu čest vlastnit. Je to neskutečný pocit a žážitek v něm trávit čas a opravdu na člověka každým svým úhlem působí jeho osobnost a jedinečnost. Jaguáry jsem nikdy moc nemiloval, ale tohle je opravdu něco neskutečného, nevšedního a v tom manuálu je to opravdu i skvělé svezení. Jo a....nikdy jsem neviděl tolik pozitivních ohlasů od okolí, úsmevy, palce nahoru, kamkoliv jsem přijel.

Dokonce letos vzniklo i video od Hrubise, na které se můžete podívat tady:

2.) BMW M3 Touring competition - 3.0 R6 biturbo (510 Hp)

Když jsme poprvé jeli s Hrubisem natáčet průjezdy, tak mu říkám "tak já budu jezdit nějak normálně".....to nešlo, fakt. Při prvním seznámení byla moje slova "ty vole, co to je za p*čovinu"? Ten motor je extrémně výbušný, ale zase vychovaný, má neskutečně bleskové reakce na plyn. Podvozek a řízení je dokonalý, až teda na špatný povrch, kdy je to až příliš tvrdý, nicméně to je samozřejmě i díky profilu pneumatiky 30. Masakrální auto, na které fanoušci BMW dlouhé roky čekali a to se i vyplatilo, je to monstrum!

Video od Hrubise, na kterém jsem se podílel:

3.)  Lexus LFA- 4.8 V10 (560 Hp) 

Od Hrubise jsem dostal nabídku jet na jeden den na Autodrom Most. Lexus tady pořádal jedinečnou akci, kde jsme se mohli projet v GR Toyotách, ale i například Lexusu LC500 s osmiválcem. Zkusili jsme tak nové GR86, Supru s třílitrem a LC500. Kuba Rejlek ještě jezdil celý den v RC-F track edition, s tím jsem už jezdil v rámci spolupráce s Garáž.cz, takže tady jsem se do spolujízdy nehrnul. Třešničkou na dortu a auto, na které ale všichni čekali byl legendární Lexus LFA s vysokootáčkovým desetiválcem, znějícím, jako Formule 1.

Video od Hrubise:

4.) Hyundai i30 N Fastback performance 2.0 T-GDI (275 Hp) - Lenner Motors

Řídil jsem ho Xkrát, má ho i můj kámoš Tomáš, setkal jsem se s ním už v minulosti. Speciální polep Lenner Motors, moje příležitost se ve focení posunout a "špatné počasí" zajistilo super podmínky. Je to skvělé auto, fungující, praktické a opravdu z nových aut jedno z těch, které bych si byl ochotný koupit. Díky těmto fotkám a dalším, které mám zde si mě Lenner Motors vybrali jako svého dvorního fotografa. Velké díky Lubošovi!

5.) Honda Civic Type R 2.0 vtec (201 Hp)

Auto, o které jsem napsal velmi rozsáhlý článek a test, na který se můžete mrknout zde. Netřeba představovat, závoďák, UFO auto, nezaměnitelný kus japonského designu. 

6.) BMW M3 CSL e46 - 3,2 R6 (360 Hp)

Legenda, kterou když jsem dostal možnost fotit, hodně jsem se zasnažil. Bylo to opravdu rychlé focení, sluníčko utíkalo a my jsme s majitelem Viktorem využili posledních pár minut. Vzniklo pár fotek, zde je galerie. Díky Lubošovi za asistenci a řízení druhého auta.

7.) Renault Safrane - 3.0 V6 24v (170 Hp) - ONE LIFE CUSTOM

Historie vozu sahá do 90. let, kdy se ještě dělaly staré poctivé třílitry. Tohle je facelift první generace, parádní kočár z Francie. Můj kamarád Matěj Knapp je v tomhle modelu ponořený už pěknou řádku let a pokud někdo má Reaultů jako Šafránu - je to on. Skvělý auta, na svoje roky nadčasová.

8.) Alfa Romeo Spider Veloce - 2.0 (128 Hp) - 1984

Svět automobilových nadšenců je opravdu široký. Majitele Dana už jsem "znal" pár let z Facebooku. Po zjištění, že bydlí kousek od mého domu jsme se museli potkat. Jezdili jsme tímhle krásným italským roadsterem po okreskách, fotili a i přesto, že byla celkem zima jsme si to náramně užili. Danovi jse udělal pár fotek a nechal mě i projet, za to velice díky. Je to jedinečný zážitek. Žádný posilovač řízení, točivý veloce motor, výfuk, který je opravdu slyšet, střílení. Boží!

9.) Maserati GranSport - 4,2 V8 32V (400 Hp)

Maserati je značka, kterou asi každý, kdo miluje auta považuje za speciální. Hlavně kvůli designu, úzké spolupráci s Ferrari a nezaměnitelnému zvuku. Tohle auto jsme měli možnost vyzkoušet a nafotit díky ONE LIFE CUSTOMCAR PLASTIX. Jde o opravdu nevšední auto s pocitem, že Vás chce zabít. A chce, není to vůbec hodné GT, ale reálně sportovní coupé, které má síly na rozdávání a je ostré, tuhé a vůbec se řidiče neptá. Neskutečný stroj.

10.) Mercedes-AMG C43 - 2.0 inline 4 - turbo (402 Hp)

Každý byl zvyklý, že Cčko mělo atmosférický V8, svůj charakteristický zvuk, označení C63 AMG. Jistě, tohle je "jen" dvoulitr, že? No, to sice je, ale rozhodně nemůžu říct, že by tohle auto jelo míň, nebo ztratilo něco ze svého já. Je to první AMG, které bych si i dokázal představit, že vlastním. Konečně není extrémně tvrdé, je příjemné na normální ježdění, ale když se človek rozhodně jet, jede naprosto šíleně.

Video od Hrubise:

See you next year!