Návyková RANA Pakistani

Návyková RANA Pakistani

Když jsem přibližně před 6 lety poprvé vstoupil do dveří téhle restaurace, netušil jsem, že se stane mojí nejoblíbenější vůbec. S mým zcestovalým šéfem Liborem jsme se tu zastavili cestou z jedné z mých prvních pracovních schůzek. První dojmy byly vcelku smíšené, ale rozhodně v pozitivním slova smyslu. Dosud neznámá kuchyně a nevšední prostředí provoněné kořením, doprovázené autentickou hudbou ve mně vyvolalo nadšení. Byl jsem hrozně zvědavý, co že se tady vlastně vaří. Jako osmnáctiletý jsem byl úplně nepolíbený jakoukoliv mezinárodní kuchyní, bohužel! To, co mi přistálo na stole byla naprostá pecka, kdybych už neseděl na židli, řeknu, že mě to posadilo na prdel. Naprosto skvělá basmati rýže různých barev s boží omáčkou, která vzhledově připomínala kuře na paprice, chutí ale vůbec, ta je úplně na jiným levelu! To ale zdaleka není to nejlepší, co tady můžete dostat.

V době obědů ve všední dny je v nabídce cca 15 druhů jídel za nádherných 75kč a výběr je opravdu široký. Najdete tu smetanové, rajčatové omáčky s masem, výborné spojení cirzny, nebo čočky s rýží pro vegetariány. Nemá smysl vypisovat všechna jídla, ale tady člověk prostě nemůže udělat chybu. Co jídlo, to klenot. Navíc, hodně podstatná informace je, že jídlo, které dostanete, je čerstvé, není navařené dopředu. Na tom si opravdu zakládají. Doba obědů ve všední dny je tu 11:30-15:00hod.

Teď to teprve přijde. V klasickém menu, které samozřejmě můžete využít i v době obědů, je ohromná spousta kombinací, které bych nikdy nevěřil, že dohromady budou dávat smysl. No....a dávají. Měli jste už někdy špenát s bramborami a jako přílohu rýži? Já do nedávna ne...a je to výborný! Jsem člověk, co moc nemá rád změny a sází na jistotu, ale poslední dobou si při každé návštěvě dávám něco jiného.

Věděli jste třeba, co je okra?

Od jídel přeskočíme trochu k RANA restauraci jako takové. Historie sahá až do roku 2002. Můj kolega Dan sem chodí už skoro 10 let a jak sám říká, je to jedna z mála restaurací, která drží stále stejnou kvalitu. Tehdy ještě česky nemluvící Ahmad a dalších pár jeho kamarádů měli tenhle nápad a udělali jedinečné místo, podle mého názoru, pro mnoho lidí. Pro mě hlavní tváří je jediný Čech, kterého tady nepřehlédnete, Mirek. Charismatický člověk se smyslem pro humor, díky kterému se tady člověk cítí opravdu jako doma. Abych neopomněl ostatní, kteří tvoří tenhle celek, kuchaři jsou usměvaví a příjemní lidé. To je podle mě základ úplně všeho. Byl jsem v mnoha restauracích, kde měli dobré jídlo, ale obsluha mě naprosto odradila a bohužel pro ně, už se tam nevrátím. Sem se pokaždé vracím, jako by to bylo poprvé a to je ono. Ten důvod, proč by sem člověk měl přijít a vyzkoušet to na vlastní kůži.

RANA Pakistani

Na Dědince 12

180 00, Praha 8 - Libeň

Po-Pá: 11.30-23.00hod

So-Ne: 12:00-23:00hod

Tel.: +420-721-809-084

Tagy příspěvků