Sugar factory skateboarding

Sugar factory skateboarding

Zapomenutá místa fascinují řadu lidí. Troufnu si říct, že nás, skejtry ještě víc. Takové místo se totiž vždycky dá nějakým způsobem oskejtovat a využít pro zajímavej výstup.

Honza Malý mi nedávno na telefonu ukázal fotky starý fabriky na výrobu cukru na Mělníku s návrhem, že by tam rád něco natočil a nafotil. Jde o objekt, který je pořád zčásti funkční a nedá se tam normálně dostat. Díky Márovi Fricovi, kterej přes svoje kontakty zařídil přístup do tohohle království jsme měli možnost jezdit na místě, kde nikdy před námi nejezdil a pravděpodobně už ani nebude.

Plán byl jasnej, jezdit na čemkoliv to bude jen možný, užít si to, točit a fotit, ale hlavně, postavit si DIY spoty. Na to jsme si vzali specialistu v oboru, Mirka Kvapila, který má na svědomí řadu věcí, které na fotkách a ve videu uvidíte. 

Teď už dost řečí a tady jsou fotky ode mě, video od mistra Radima Brunovského aka Filmera Radima a v průběhu článku ještě "behind the story" slovy Honzy Malého.

Vláďa Blecha využil svoje skills a udělal tenhle crazy hippie jump přes řetěz, kde se bohužel i noční můra stala skutečností.

Honza Malý:
"Projekt, který jsem měl v hlavě dlouhou dobu a až v červenci se podařil zrealizovat. Někdy v březnu jsme si napsali s Márou Fricem z Mělníka, který mi nadhodil, že se zná s ředitelem Mělnického cukrovaru a že tam jsou staré prostory, které by šly oskejtovat. Jel jsem tam tehdy na obhlídku, ale byla taková kosa, že jsme ani nevytáhli skejta a jen si dělali fotky a průzkum. Nakonec se podařilo ustálit datum a nabrat do projektu lidi. Chtěl jsem hlavně, aby ten výstup stál opravdu za to, protože to byla unikátní šance skejtovat na místě, kde nikdy nikdo neskejtoval a pravděpodobně ani nebude. A tak jsem si přál lidi se stejným nadšením jako já a našel jsem je. Zafotit si přijel Michal Jirák, který udělal o tom článek na svůj web a Radim Brunovský natočil a sestříhal tak parádní montáž, že nám všem vytřel zrak. Jsem moc rád, že se k nám doslova na poslední chvíli přidal i Vláďa Blešák, který velmi kreativně využil prostor a byla paráda ho sledovat při ježdění. Skvěle doplnil video old school stylem. Do cukrovaru se přijeli podívat i Miroslav Kvapil s Richardem Voňavkou a parta byla kompletní. Všichni jsme se za ten den ušpinili, zapotili, zasmáli, zablbli a užili netradiční skatebording na místě, kde se zastavil čas a místo cukru se tam vyrábí už jen prach".

Prouzkoumali jsme i sklepení.

Některý spoty vyloženě žraly skejty.

Celá crew, zleva: Vláďa Blecha, Mára Fric, Filmer Radim, Mirek Kvapil, Richard Voňavka, Honza Malý

Mirek Kvapil si do videa přál feat. a udělal tenhle parádní boneless.

Skočka, kterou Mirek vyrobil byla Honzovi šitá na míru, hadr padnul do pár pokusů.

Nollie bs kick flip nepochopil nikdo.

Celou session se halou neslo slovo wallride. Mirek si tak moc přál, aby Vláďa udělal tenhle wallride, až se mu to splnilo.

Honza hecnul ze skočky tenhle šílenej crooked, drop byl tak metr a půl vysokej.

Pětihvězda to nebyla, ale o tom to je!

Mirkovi se do toho nechtělo, ale celá crew ho hecla, až to dal, props!

Video od Filmera Radima zde: